SUOMILIVE – WÄYLÄ, TORNIO

SUOMILIVE – WÄYLÄ, TORNIO

Uusi musiikkifestivaali kaupungin keskustassa, Wäylän rannalla!

Ensi viikolla! Perjantai 25. ja lauantai 26. elokuuta.

Greenlinen piha-alue

Pakkahuoneenkatu 1

95400 Tornio

* Sonata Arctica * Steve ’n’ Seagulls * E-Type (Ruotsi) * Samuli Edelmann & Helsinki Sound Machine * Terveet Kädet * Jukka Poika * Mustasch (Ruotsi) * Eini * Lambs * Katri Ylander * Rajahurrit * Freezer * 

Ville Liimatainen ja Ajomiehet * Break The Balance *

Uusi SuomiLive – Wäylä on ensimmäistä kertaa järjestettävä rento musiikkifestivaali Torniossa 25. ja 26. elokuuta. Tapahtumapaikkana toimii Tornionjoen rannalla, kaupungin keskustassa, aivan valtakunnan rajalla sijaitseva Greenlinen piha-alue. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana esiintymislavalla nähdään poikkeuksellisen nimekäs ja runsas artistikattaus. 

”Haluamme tarjota yleisölle positiivisen, kokonaisvaltaisen festarielämyksen,” kertoo tapahtumajärjestäjä Tiger Production Oy:n vastaava tuottaja, Kemissä asuva Antti Smeds.

”Erityisen ylpeitä olemme paikallisten artistien runsaslukuisuudesta. Terveet Kädet, Lambs ja Freezer sekä alun perin Jukka Poikakin kaikki Torniosta. Sonata Arctica sekä Ville Liimatainen ja Ajomiehet Kemistä. Ja Ruotsista niin Haaparannan Rajahurrit kuin E-Type ja Mustach -kokoonpanokin. SuomiLive - Wäylä on rento, välitön ja aidosti meri-lappilainen kansanjuhla.”

*

AIKATAULUT

PERJANTAI 25.8.

15:30              Ovet auki

16:00              Jukka Poika

17:30              Ville Liimatainen & Ajomiehet

19:00              Eini

20:15              Rajahurrit

21:15              Katri Ylander

23:00              Samuli Edelmann & Helsinki Sound Machine

01:00              E-Type (Ruotsi)

LAUANTAI 26.8.

13:00              Ovet auki

13:30              Freezer

14:30              I Am Your God

15:30              Lambs

16:45              Break The Balance

18:00              Terveet Kädet

19:15              Electric Boys

21:00              Steve ‘n’ Seagulls

23:00              Mustasch (Ruotsi)

01:00              Sonata Arctica

Huom! Järjestäjä varaa oikeudet ohjelmamuutoksiin!

ARTISTI-INFO

E-Type - Ruotsi

Vuonna 1965 Upsalassa, Ruotsissa syntynyt Bo Martin Erik Erikson alias E-Type on yksi maailman arvostetuimmista eurodance-pioneereista.

E-Typen läpimurto tapahtui vuonna 1994 kappaleella ”Set The World On Fire”, jota E-Type aikoinaan työsti yhteistyössä nykyään ympäri maailmaa tunnettujen ruotsalaisten lauluntekijöiden ja tuottajalegendojen Max Martinin ja Denniz Popin kanssa.

Kotimaan menestyksen jälkeen ovet avautuivat myös muualle Eurooppaan! Singlet "Set The World On Fire" ja "This Is The Way" nousivat niin Ranskan ja Saksan kuin Suomenkin myynti- ja soittolistoille. Keväällä 1996 monet amerikkalaiset yökerhot löysivät E-Typen musiikin nimenomaan "This Is The Way" -kappaleen myötä. E-Typen toinen albumi, "The Explorer", julkaistiin syyskuussa vuonna 1996. Albumin tuottajina toimivat edellä mainitut Max Martin ja Denniz Pop.

E-Type on julkaissut uransa aikana kuusi studioalbumia ja pari kokoelmalevyä, jotka ovat yhteensä myyneet maailmanlaajuisesti lähes 20 miljoonaa kappaletta. 

Tunnetuimpia hittibiisejä ovat "This is the Way", "Life", "Here I Go Again", "Angels Crying" ja "Campione 2000", jotka varmasti kuullaan ensi viikolla Torniossakin.

Terveet Kädet - Tornio

Terveet Kädet on Suomen ensimmäisiä hardcore punk -yhtyeitä. Yhtye tunnetaan ehkä parhaiten 1980-luvun alun suoraviivaisista, usein vain puolisen minuuttia kestävistä kappaleistaan.

Yhtye perustettiin Torniossa jo vuonna 1979, kun Läjä Äijälä sai idean perustaa hardcore punk -yhtyeen. Vaikutteita otettiin muun muassa englantilaiselta Discharge-yhtyeeltä. Yhtye on saavuttanut maailmalla HC punk -piireissä kulttisuosiota. Muun muassa Sepultura/Soulfly -muusikko Max Cavalera on kertonut yhtyeen olevan yksi suosikeistaan. Yhtyeen viimeisin albumijulkaisu on tältä vuodelta ja nimeltään ”Kaikki kaikkia vastaan”.

Jukka Poika – alunperin Torniosta

Jukka Poika (Rousu) on syntynyt Haukiputaalla vuonna 1980. Torniossa asuessaan Jukka kiinnostui musiikista ja kuunteli tuolloin muun muassa Alice in Chainsia ja Nirvanaa. Vuonna 1994 Jukka ja Jukan perhe muuttivat Torniosta Helsinkiin. Jukan kiinnostus musiikkiin jatkui ja hän alkoi tehdä reggaekappaleita Lumps of Royal Honey -nimisen folkyhtyeen kanssa. Tästä yhtyeestä kehittyi myöhemmin Soul Captain Band.

Sonata Arctica – Kemi

Sonata Arctica on vuonna 1996 perustettu kemiläinen, melodista metallimusiikkia soittava yhtye. Yhtye on julkaissut urallaan kymmenen studioalbumia, joista monet ovat myyneet Suomessa kultalevyyn oikeuttavan määrän. Myös yhtyeen kokoelma ”The Collection” ja DVD ”For the Sake of Revenge” ovat myyneet kultaa. Yhtyeen musiikkia nimitetään usein power metalliksi, vaikkakin viimeisimmillä albumeillaan nämä vaikutteet ovat karsiutuneet ja Sonata Arctican tyyli on muuttunut entistä progressiivisemmaksi.

Yhtyeen viimeisimmät albumijulkaisut ovat viime vuodelta 2022: ”Acoustic Adventures – Volume One” ja ”Acoustic Adventures – Volume Two”. Ensin mainittu on Sonata Arctican yhdestoista studioalbumi, joka julkaistiin 21. tammikuuta 2022 ja jälkimmäinen yhtyeen kahdestoista studioalbumi, joka julkaistiin 30. syyskuuta 2022.

Kemistä maailmanmaineeseen kohonneessa yhtyeessä ovat mukana Tony Kakko,  laulu ja kosketinsoittimet, Pasi Kauppinen, basso, Henrik Klingenberg, kosketinsoittimet, Tommy Portimo, rummut ja Elias Viljanen – kitara.

Freezer – Tornio

Freezer on Torniosta kotoisin oleva ”Suomen kovin Hurriganes-coverbändi”. Huom! Yhtyeen keikalle WäyläLive-tapahtumaan on lupautunut ”fiittaajaksi” Tornion kaupunginjohtaja Jukka Kujala.

Ville Liimatainen ja Ajomiehet – Kemi

Ville Liimatainen & Ajomiehet tarjoilee musiikillisen matkan Suomi-iskelmän klassikoiden pariin, koko kansalle tuttuja ikivihreitä kappaleita sekä omaa materiaalia ja käännösbiisejä. Beatmusiikki, rautalanka ja rock’n’roll on vahvasti läsnä. Yhtyeen Kemissä asuva laulusolisti Ville Liimatainen lauloi aikoinaan Flinch-nimisessä yhtyeessä. Hänen isoveljensä Aaron (Liimatainen) tunnetaan myös menestyvänä artistina. Yhtyeen managerina toimii veljeksistä kolmas, Tommi Liimatainen. 

Rajahurrit – Haaparanta

Rajahurrit on kahden veljesparin Markus ja Kimmo Savilammen ja Mika ja Markus Haapakosken muodostama yhtye. ”Iskelmäräppiä” esittävä haaparantalaiskokoonpano laulaa suomeksi, mutta riimien seassa kuullaan myös murretta ja ruotsalaisia sanoja ja ilmaisuja.

Lambs – Tornio

Lambs on vuonna 1994 Torniossa perustettu heavy metal trio. Ryhmän äänekäs ulosanti kumartaa vahvasti hyväksi havaittujen esikuvien puoleen, joita yhtye on kertonut olevan esimerkiksi Motörhead ja AC/DC.

Steve ’n’ Seagulls - Jyväskylä

Steve ’n’ Seagulls on suomalainen country-rock-yhtye Jyväskylästä, joka esittää villejä bluegrass-versioita tunnetuista hard rock- ja metallikappaleista. Yhtye tuli tunnetuksi kesällä 2014 YouTubessa julkaisemillaan videoilla. Erityistä huomiota kiinnitti yhtyeen versio AC/DC:n ”Thunderstruck”-kappaleesta, jota on tähän mennessä katsottu yli 80 miljoonaa kertaa. 

Yhtyeen esikoisalbumi ”Farm Machine” ilmestyi toukokuussa 2015. Yhtye on esiintynyt kotimaansa lisäksi muun muassa Englannissa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa. ”Farm Machine” sijoittui ensimmäisellä listaviikollaan kolmanneksi Yhdysvalloissa Billboard Bluegrass -albumilistalla.

Listaykköseksi yhtye nousi Billboardin Bluegrass-listalla Yhdysvalloissa syyskuussa 2016 albumillaan ”Brothers in Farms”, joka sisältää muun muassa versiot Iron Maidenin kappaleesta ”Aces High”, Guns 'n' Rosesin kappaleesta ”November Rain” ja Metallican kappaleesta ”Sad but True”.

Samuli Edelmann - Helsinki

Uransa aikana yli puoli miljoonaa albumia myynyt Samuli Edelmann on omaa tietään kulkeva tulkitsija, jonka laaja-alainen repertuaari taidelevyistä pop-musiikkiin löytää poikkeuksetta tiensä suomalaisten sydämiin. 

Läpi­murto tapahtui ”Pienestä kii” -kappaleella vuonna 1991. Sitä seurasivat ”Peggy”, Aikakoneen Sanin kanssa duettona levytetty ”Tuhat yötä”, ”(Sinä olet) Aurinko”, ”Kaikki tahtoo”, ”Karavaanari”, ”Juhlat alkakoon”, ”Jos sä tahdot niin”, ”Nukku­matti”, "Tähti­pölyä" ja "Ei mitään hätää".

Perjantai-iltana 14. heinäkuuta SuomiLiven lavalle Hyvinkäällä astuu uransa aikana yli puoli miljoonaa albumia myynyt Samuli Edelmann. Artisti on poikkeuksellinen omaa tietään kulkeva tulkitsija, jonka laaja-alainen repertuaari taidelevyistä pop-musiikkiin löytää poikkeuksetta tiensä suomalaisten sydämiin.  

Tänä kesänä päästään maistamaan harvinaista herkkua, kun Samuli Edelmann palaa esiintymislavoille soolouransa alkuaikojen Helsinki Sound Machine -yhtyeen kanssa. 1990-luvulla Samulin kanssa aktiivisesti keikkaillut kokoonpano on esiintynyt yhdessä viimeksi yli 25 vuotta sitten.

- Helsinki Sound Machinen paluusta on puhuttu jo pitkään, mutta nyt aika tuntui oikealta. Se energia ja yhteys mikä meillä oli aikoinaan, on edelleen tallella, Samuli Edelmann kertoo.

Samulin ja ylistetyn Helsinki Sound Machine -yhtyeen esittämänä kuullaan keikoilla rakastettuja kappaleita, joita ei ole esitetty livenä vuosiin.

SUOMILIVE -TAPAHTUMAT

SuomiLive -musiikkifestivaalit on kesän 2023 aikana järjestetty Vantaalla 9.-10.6., Hyvinkäällä 14.-14.7., Raumalla 21.-22.7., Kemijärvellä 21.-22.7. ja Pieksämäellä 4.-5.8.. Ensi viikolla Torniossa järjestettävä SuomiLive - Wäylä päättää tämän kesäkauden.

LIPUT

Liput ennakkoon www.lippu.fi

https://www.lippu.fi/artist/wayla-live/

1 päivän lippu                             59,90 €

1 päivän heimolippu                 79,90 € - Huom! Lauantain heimoliput on loppuunmyyty!

2 päivän lippu                             89,90 €

2 päivän heimolippu                 129,90 €

HEIMOLIPPU

Heimolippulaisille on varattu oma osittain katettu alue, jossa muun muassa runsaasti istumapaikkoja, riippukeinuja, säkkituoleja, oma baari ja saniteettitilat. Alueella on myös tarjolla pientä purtavaa; Huhtahyvien salaatteja & grillimakkaraa, Oikia Sipsin sipsejä, Marjexin smootheja ja mehuja. Heimolippuun sisältyy heimopassi.

Tapahtuman ikäraja on K-18 vuotta.

LISÄTIEDOT

www.suomilive.com

Antti Smeds, vastaava tuottaja, Tiger Production Oy

0400 812 904, antti.smeds@tigerproduction.fi

Sami Hokkanen, liiketoimintajohtaja, Tiger Production Oy

050 3766 407, sami.hokkanen@tigerproduction.fi

Lasse Norres, lehdistövastaava, ECF Oy

044 770 6007, lasse@norres.fi

Artisti-info ja promo-kuvat:

www.sonataarctica.info / http://www.mustasch.net/ / https://piikkikasvi.fi/rosteri/artistit/steve-n-seagulls/ / https://fi-fi.facebook.com/freezerband/ / www.facebook.com/einifi/ / www.instagram.com/breakthebalanceband/

https://fi-fi.facebook.com/samuliedelmannofficial/ / www.facebook.com/rajahurrit / www.jukkapoika.com / www.dexviihde.fi/artisti/katri-ylander/ / www.ajomiehet.fi / www.lambs.fi

Image

Tagit :

Suomilive,Wäylä tornio

Jaa tämä :